Aretia

Wat wij doen

Aretia geeft leiders kennis, inzicht en instrumenten om ethisch leiderschap toe te passen. Alleen met goede leiders heb je een deugdelijke organisatie en een gezond werkklimaat. De trainers van Aretia nemen filosofie als basis van hun trainingen, maar zorgen ervoor dat je daar praktisch mee aan de slag kan. Is het tijd om Aretia in te zetten? Neem deze cases eens door om te zien of je situaties binnen jouw organisatie herkent.

Trainingen

Ethisch leiderschap

Wat doet Aretia niet? Alweer een nieuwe leiderschapsstijl aanleren. Wat doet Aretia wél? Trainen in ethisch leiderschap. De grondslag voor alles wat je als leider denkt, doet en voelt. Het heeft invloed op jezelf, op anderen én op de omstandigheden waar je mee te maken krijgt. Leiders hebben een bijzondere positie binnen een organisatie. De trainers van Aretia leren je hoe dit te benutten en dat is goed voor alle betrokkenen.

Hoe is een training opgebouwd?

Eerste module
In een eerste module neemt een trainer van Aretia de deelnemers mee in het herkennen, versterken en onderhouden van ethisch leiderschap. Wat is ethisch leiderschap en wat is ervoor nodig? Na deze module kunnen leidinggevenden en medewerkers meteen aan de slag met praktische instrumenten.

Tweede module
De tweede module is gericht op verdieping met thema’s als macht, veiligheid, aanspreken en tegenspreken. Ook is het mogelijk om bepaalde thema’s aan te kaarten die belangrijk zijn voor jou als opdrachtgever en in te gaan op specifieke vragen vanuit de organisatie. Hier gaan we vooraf graag over in gesprek.

Interactief
De trainingen van Aretia zijn interactief, achterover zitten en luisteren is er niet bij. Deelnemers gaan zelf aan de slag.

Vertrouwen en respect
Bij een training van Aretia staan vertrouwen en respect voorop, de trainers zien toe op een veilige omgeving.

Coaching

Als gecertificeerd coach is Kitty Nooy inzetbaar in 1-op-1 coaching op het gebied van ethisch leiderschap, maar ook in te schakelen voor een consult of advies binnen jouw organisatie. Haar doel in coaching is om iemand een betere versie van zichzelf te laten worden. Dit doet ze door een spiegel voor te houden en te zeggen wat nodig is, ook als dit soms niet altijd de fijnste boodschap is. Een traject begint met een kosteloze intake om te bepalen of het klikt. 

“Mijn gesprekken met Kitty hebben zeer geholpen in mijn ontwikkeling als manager en als mens.”

Manager Veiligheidshuis Zaanstreek – Waterland

Intervisie

Leiders in een organisatie passen het geleerde vanuit de training toe in lastige situaties en soms is daar hulp en intervisie bij nodig. De trainers van Aretia gaan in gesprek met de mensen binnen een organisatie over leiderschapssituaties die hen raken of waar zij zich in bevinden. Zij sturen en begeleiden deze intervisie zorgvuldig.

Masterclasses

Op verzoek geven de trainers van Aretia ook workshops en masterclasses bij organisaties en bedrijven. Heeft jouw organisatie nieuwe inzichten nodig in ethisch leiderschap, zoek je een deskundige spreker op dit vlak of kan jouw organisatie überhaupt wel wat inspiratie gebruiken? Neem eens vrijblijvend contact op met Aretia om te zien of Kitty Nooy, Eloy Weterings en Tycho Prins iets voor je kunnen betekenen. Naast de workshops en masterclasses zijn zij ook inzetbaar voor lezingen over ethisch leiderschap. De moed om de waarheid te spreken kan hier een belangrijke invalshoek zijn.